O le feagai ai ma le mumū o le afi ma si'osi'omaga faigata, o robots ma drones e galulue faatasi e fa'aalia o latou tomai

I le "Emergency Mission 2021" faʻamalositino fesoasoani mafuiʻe na faia i le aso 14 o Me, o loʻo feagai ma le mumū o le afi, faʻasaga i le tele o siosiomaga mataʻutia ma faigata e pei o fale maualuluga, maualuga le vevela, asu mafiafia, oona, hypoxia, ma isi, se numera tele o tekinolosi fou. ma sa fa'aalia meafaigaluega.O lo'o i ai fa'alapotopotoga fa'ato'aga ma le vaega muamua a le itumalo fa'amumū afi fa'asaoina.

O le a le matafaioi e mafai ona latou faia i le laveai?

Vaaiga 1 Lisi tane penisini, pa, ua aliali mai le vaega lavea'i robot tau afi

I le aso 14 o Me, ina ua maeʻa le faʻataʻitaʻiina o le "mafuie malosi", o le pusa penisini (6 3000m tane e teu ai) o le Daxing nofoaga e teu ai tane a Ya'an Yaneng Kamupani na tafe, ma fausia ai se vaega tafe e tusa ma le 500m i totonu o le afi afi ma mu. , ma mafua ai le Nu. 2 i le faasologa., No. 4, Nu. 3 ma le No. 6 tane tane na pa ma mu, ma o le maualuga o le afi na sasaa mai e sefulu mita, ma o le afi na matua malosi lava.O lenei pa ua avea ma se tulaga lamatia tele i isi tane teu i totonu o le nofoaga o tane, ma o le tulaga e matua faigata lava.

O se vaaiga lea mai le malae faamalositino autu i Ya'an.O le tau faʻatasi ma le au fuimu i suti siliva faʻafefe vevela i totonu o le afi mumu o se vaega o "Mecha Warriors" i suti moli-le robot squadron o le Luzhou Fire Rescue Detachment.I le nofoaga o faʻataʻitaʻiga, e 10 le aofaʻi o tagata faʻatautaia ma le 10 faʻataʻavale afi na tapeina le afi.

Na ou vaʻaia 10 ropota faʻamaʻi afi ua sauni e alu i le nofoaga atofaina o le tasi ma le isi, ma vave faʻafefe le foam e faʻamalo ai le tane afi e tape ai le afi, ma faʻamautinoa le saʻo o le afi faʻamaʻi afi i le faagasologa atoa ma le faʻaleleia lelei, lea na puipuia lelei ai le afi mai le sosolo.

A maeʻa ona faʻafetaui e le ofisa autu i luga o le upega tafaʻilagi le taua o vaega uma ma amataina le faʻatonuga o le afi, o le a faʻaalia e robots uma e faʻafefe ai lo latou "mana sili".I lalo o le faʻatonuga a le taʻitaʻiʻau, e mafai ona latou fetuutuunai le faʻaogaina o le faʻafefe o le vai, faʻateleina le tafe o le vaalele, ma tape le afi e ala i le sasau agavale ma taumatau.O le vaega atoa o tane sa mālūlū ma tineia, ma na iu lava ina tineia le afi.

Na iloa e le tusitala o robots faʻamumū o loʻo auai i lenei faʻamalositino o le RXR-MC40BD (S) medium foam fire extinguishing and reconnaissance robots (codenamed "Blizzard") ma le 4 RXR-MC80BD firefighting and reconnaissance robots (codenamed "Water Dragon")..Faatasi ai ma i latou, o le "Water Dragon" ua faʻapipiʻiina i le aofaʻi o iunite 14, ma le "Blizzard" ua faʻapipiʻiina i le aofaʻi o iunite 11.Fa'atasi ai ma le ta'avale fe'avea'i ma le ta'avale sapalai vai, latou te fa'atūina le vaega fa'atumauina afi.

Lin Gang, Pule Sili o le Vaega o Aʻoaʻoga Faʻatino a le Luzhou Fire Rescue Detachment, na faʻaalia i le masina o Aukuso i le tausaga talu ai, ina ia faʻamalosia atoatoa le faʻafouina o afi ma laveaʻi gafatia, faʻavaveina le suiga ma le faʻaleleia o malosiaga laveai afi, faia taumafaiga uma e foia le faafitauli o le afi afi ma le laveai, ma faaitiitia tagata maliliu, o le Luzhou Fire Rescue Detachment O le vaega muamua laveai o robots afi afi i le itumalo na faavaeina.E mafai ona sui lelei robots fa'amu afi e ulufale atu i le vaaiga o se fa'alavelave pe a feagai ma ni siosiomaga matautia ma faigata e pei o le maualuga o le vevela, asu mafiafia, oona, ma le hypoxia.O nei masini fa'amu-mu e fa'aosoina e ni pa'u fe'avea'i vevela vevela.E iai le fa'avaa u'amea i totonu ma e feso'ota'i i se fusipa'u vai i tua.E mafai ona latou faagaoioia i se mamao o le 1 kilomita mai le faamafanafanaga tua.O le pito sili ona lelei o le taua o le 200 mita, ma le va'alele lelei o le 85. Meter.

O le mea e malie ai, o robots fa'amu afi e le sili atu ona tetee atu i le vevela maualuga nai lo tagata.E ui lava o lona atigi ma le ala e mafai ona tatalia le maualuga o le vevela, o le vevela galue masani o vaega eletise i totonu e tatau ona pulea i lalo ole 60 tikeri Celsius.O le a le mea e fai i le afi mumu?E i ai lana lava togafiti malulu-i le ogatotonu o le tino o le robot, o loʻo i ai se suʻega cylindrical siʻitia, lea e mafai ona mataʻituina le vevela o le siosiomaga galue a le robot i le taimi moni, ma vave faʻafefe vai puao i luga o le tino pe a maua ni faʻalavelave, pei. se “ufi puipui”.

I le taimi nei, o le brigade ua faʻapipiʻiina i le 38 robots faʻapitoa ma le 12 robot felauaiga taavale.I le lumanaʻi, o le a latou faia se sao malosi i le laveaʻiina o nofoaga faʻafefe ma mea pāpā e pei o pisinisi petrochemical, tele-span ma avanoa tetele, fale i lalo o le eleele, ma isi.

Vaaiga 2 O se fale maualuga na mu, ma 72 tagata nofoia na puʻeina e se vaega o drone na sii ese e laveai ma tape le afi.

I le faaopoopo atu i le tali atu i faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻatonuga ma le lafoaia, ma le faʻamalosia o le vaʻaia, o le laveaʻiina i luga o le nofoaga o se vaega taua foi o le faʻamalositino.O le faʻamalositino na faʻatulagaina ai mataupu e 12 e aofia ai le sailia ma le laveaʻiina o tagata o loʻo tanumia i totonu o fale, tape afi o fale maualuluga, lafoai o paipa kesi i nofoaga e teu ai kesi ma tufatufaina atu, ma le tapeina o afi o tane e teu ai vailaʻau matautia.

Faatasi ai ma i latou, o le laveai i luga o le saite o mataupu tau afi afi maualuga na faʻataʻitaʻiina se afi i le Fale 5 o Binhe High-rise Residential District, Daxing Town, Yucheng District, Yaʻan City.72 tagata nofomau na saisai i totonu, taualuga ma lifi i se tulaga faigata.

I luga o le nofoaga o faamalositino, o le Heping Road Special Service Fire Station ma le au faʻapolofesa a Mianyang na faʻapipiʻi faʻamau vai, togi pomu afi, ma faʻaogaina taʻavale afi maualuga e faʻafefe ai le afi o loʻo salalau atu i luga o le taualuga.O le aufaigaluega a le Itumalo o Yucheng ma le Daxing Town na vave faʻatulagaina le faʻalavelave faʻafuaseʻi o tagata nofoia.O le Heping Road Special Service Fire Station na faanatinati atu i le nofoaga ma faʻaogaina meafaigaluega e suʻesuʻe ai le faʻaleagaina o le fausaga o fale maualuga pe a maeʻa le mafuiʻe ma le saogalemu o osofaʻiga i totonu, faʻapea foʻi ma fola afi ma fale puʻeina.Le tulaga o le aufaigaluega, o le laveai na vave faʻalauiloa.

Ina ua uma ona fuafuaina le auala, na amata ai e le au laveai se laveai i totonu ma fafo.O le vaega drone o le 'au faʻapolofesa Mianyang na vave ona siʻitia, ma o le Numera 1 drone na lafoina mea puipui ma faʻaola ola i tagata na puʻeina i le pito i luga.Mulimuli ane, o le UAV Numera 2 na faʻafefe i luga o le ea i luga o le taualuga ma paʻu i lalo pomu tineia afi.O le UAV Numera 3 ma le Numera 4 na fa'alauiloa ai le fa'aputuina o le afi ma le pauta mamago le tuiina i totonu o le fale.

E tusa ai ma le taʻitaʻi o luga o le saite, o le tulaga maualuga o le avanoa avanoa e faʻapitoa, ma o le auala e aʻe ai e masani ona poloka e afi.E faigata ona o'o atu le au fuimu i le nofoaga o lo'o iai mu mo sina taimi.O le faʻaaogaina o drones e faʻatulaga ai osofaʻiga i fafo o se auala taua.O le osofaʻiga i fafo a le vaega UAV e mafai ona faʻapuupuuina le taimi amata o le taua ma e iai uiga o le faʻaogaina ma le fetuutuunai.UAV fa'apipi'i mea fa'aola ose fa'afouga fa'afouga mo metotia lavea'i maualuga.I le taimi nei, o tekinolosi ua matua i lea aso ma lea aso.


Taimi meli: Iuni-25-2021