Fa'amatalaga au'ili'ili o mea faigaluega maualuga mo le lavea'iina o le vai e pei o robots lavea'i vai mamao, fa'aola ola, ma isi.

Fa'amatalaga Fa'atekinisi

O le lologa o se tasi lea o faalavelave faalenatura e sili ona ogaoga i lo tatou atunuu.Faatasi ai ma le atinaʻeina o saienisi ma tekinolosi, e tele atu mea e faʻafetaui ai tagata.Ole numera o fale malepelepe ma maliu ona o lologa i loʻu atunuu e masani lava ile paʻu.Talu mai le 2011, o le numera o tagata na maliliu ona o lologa i loʻu atunuu ua i lalo ifo o le 1,000, ma o loʻo faʻamaonia ai foi o loʻo tumau pea le malosi o lologa.

I le aso 22 o Iuni, 2020, o taulaga i matu o le Itumalo o Tongzi, le Aai o Zunyi, le Itumalo o Guizhou na oo i timuga malolosi faaitulagi.O timuga mamafa na tutupu i totonu o taulaga e 3.O le mamafa o timuga na aʻafia ai taulaga eseese i le Itumalo o Tongzi i tulaga eseese.E tusa ai ma suʻesuʻega muamua ma faʻamaumauga, e 3 tagata na maliliu ae 1 na manuʻa ona o le malepelepe o fale na mafua mai i lologa.10,513 tagata na siitia faʻanatinati ma 4,127 tagata manaʻomia fesoasoani faʻafuaseʻi ola.O le motusia o le eletise ma le motusia o faailoilo o feso'otaiga i nisi o taulaga ma taulaga na mafua ai le gau o le tamaoaiga o le 82.89 miliona yuan.

O le laveaʻiina o le vai o se galuega laveaʻi ma le malosi faʻafuaseʻi, taimi faigata, maualuga manaʻoga faʻapitoa, faʻalavelave laveaʻi maualuga, ma maualuga le lamatiaga.A o'o atu tagata laveai i totonu o le vaitafe e laveai tagata, e matua lamatia lava ma e ono leiloa le taimi sili e laveai ai tagata.E leai ni fa'ailoga manino o le pa'u i luga o le vai.E masani ona latou manaʻomia e suʻe i se nofoaga tele mo se taimi umi e suʻe ai le tagata malemo.O mea nei e fa'apupulaina ai pa puipui e laveai i vai.

Tekinolosi nei

I aso nei, e tele ituaiga o meafaigaluega laveai vai i luga o le maketi, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o galuega faʻapitoa ma le tau maualuga.Ae ui i lea, o loʻo i ai pea ni faʻaletonu e leʻi foʻia.O nisi nei o fa'afitauli o masini lavea'i vai lava ia:

1. O meafaigaluega laveai vai e togi i luga o le vai mai se vaa, matafaga, po o se vaalele e mafai ona taavavale.O nisi meafaigaluega laveai vai e leai se aoga o le otometi ona liliu i luma, lea e tuai ai galuega laveai.E le gata i lea, o le malosi e tetee atu ai i le matagi ma galu e le lelei.Afai e te fetaia'i ma se galu e sili atu i le lua mita, o le a pu'eina ata i lalo o le sami meafaigaluega laveai ola, e ono afaina ai le ola ma meatotino.

2. Pe a faia le laveai vai, e foliga mai o mea mai fafo e pei o vai laau, lapisi palasitika, ma isi mea e ono lavelavea ai tagata maileia poʻo mea faʻaola ola.O faʻasalalauga o nisi meafaigaluega e le faʻaogaina se ufiufi faʻapitoa faʻapitoa, e le mafai ona taofia mea mai fafo mai le faʻapipiʻiina ma lauulu o le tagata, lea o le a faʻateleina ai lamatiaga natia mo galuega laveai.

3. E tusa ai ma ona lava uiga, o suti laveai vai o loʻo i ai nei o loʻo i ai le le lelei o le mafanafana ma le fetuutuunai, ma e le faʻamalosia tulivae ma tulilima, lea e mafua ai ona faʻavaivaia lo latou puipuiga ma le faʻaogaina.O le pito i luga o le sipa e le o faʻapipiʻiina i se velcro e faʻapipiʻi ai le sipa, lea e faigofie ona faʻafefe i lalo pe a galue le sipa i lalo o le vai.I le taimi lava e tasi, o le sipi e le faʻapipiʻiina i se taga sipa, lea e faigata ona ofuina.

Fa'asao vai fa'apolopolo mamao

ROV-48 vaʻa suʻesuʻe ma laveaʻi e leʻi faʻaaogaina o se tamaʻi, faʻaogaina mamao, suʻesuʻe vai papaʻu ma laveaʻi robot mo afi afi.E faʻaaogaina faʻapitoa mo le laveaʻiina o le vai i faʻatanoa, vaitafe, matafaga, vaʻa, lologa ma isi vaaiga.
Aofa'i fa'atinoga fa'atino
1. Malaga mamao feso'ota'iga: ≥2500m
2. Saosaoa i luma aupito maualuga: ≥45km/h

tala fou

Uaealesi fa'atonu mamao fa'aola atamai olaola

tala fou

O le lifebuoy e pulea mamao uaealesi atamai malosi o se tamai robot laveai luga e mafai ona faagaoioia mamao.E mafai ona faʻaaogaina lautele i vaitaele, faatanoa, vaitafe, matafaga, vaʻa, vaʻa, lologa ma isi vaaiga mo le laveaʻiina o le vai.

Aofa'i fa'atinoga fa'atino
1. Fua: 101*89*17cm
2. Mamafa: 12Kg
3. Laveaʻi uta gafatia: 200Kg
4. Ole mamao ole feso'ota'iga ole 1000m
5. leai se uta saoasaoa: 6m/s
6. Saosaoa a tagata: 2m/s
7. Taimi tumau tumau-maualalo: 45min
8. Fa'atonu mamao mamao: 1.2Km
9. Taimi faigaluega 30min
Vaega
1. O le atigi e faia i mea LLDPE faʻatasi ai ma le faʻaogaina lelei o le ofuina, faʻaogaina o le eletise, faigata ma le malulu.
2. Fa'asao vave i le malaga atoa: leai se uta saoasaoa: 6m/s;Manuia (80Kg) saoasaoa: 2m/s.
3. E faʻaaogaina se fana-ituaiga mamao, lea e mafai ona faʻaogaina i le lima e tasi, faigofie ona faʻaogaina, ma e mafai ona faʻatautaia saʻo le mana o le lifebuoy.
4. Ia iloa le pule mamao mamao i luga ole 1.2Km.
5. Lagolago GPS tulaga faʻatulagaina, faʻatulagaina taimi moni, faʻavavevave ma sili atu le saʻo.
6. Lagolago tasi-ki le toe foi atu i le fale ma le toe foi i le fale i tua atu o le lautele.
7. E lagolagoina le taʻavale lua itu ma e iai le malosi e laveaʻi ai i matagi tetele ma galu.
8. E lagolagoina le faasaʻoga atamai o le itu, ma o le taotoga e sili atu ona saʻo.
9. Metotia fa'aola: Fa'apolopolo le fa'apolopolo, ma o le laina liliu e itiiti ifo i le 1 mita.
10. Faʻaaogaina o le lithium battery, o le maualalo-saoasaoa tumau e sili atu i le 45min.
11. Tu'ufa'atasiga maualalo maa alarm galuega.
12. O moli lapata'i faailo maualuga e mafai ona faigofie ona iloa le tulaga o le vaai i le po poʻo le leaga o le tau.
13. Aloese mai manu'a lona lua: O le pito i luma e puipuia ai fa'alavelave fa'alavelave e taofia ai le fa'aleagaina o le tino o le tagata a'o fa'agasolo i luma.
14. Fa'aoga fa'alavelave fa'afuase'i: 1 fa'aa'e fa'a, fa'auta vave, sauni e fa'aoga pe a pa'u i le vai.


Taimi meli: Mati-10-2021